You Are Here: Home » SASTRA (Page 3)

Guyon Ngapak

Kebumen selain dikenal sebagai tempat wisata pantai, dan goa, serta wisata kuliner, juga dikenal sebagai daerah dengan bahasa berdialek ngapak atau logat Ngapak atau cablaka atau ngoko yang lugas dan mirip dengan bahasa ngapak Banyumasan. Tidak hanya dalam bahasa percakapan sehari-hari, namun bahasa ngapak Kebumen juga sering dijumpai pada hasil kreasi seniman maupun media, seperti kamus ngapak, kata-kata d ...

Read more

Separo Rogo

sing manggon njero ati iki mung sliramu sing ora bisa tak ganti mergane tresno iki isih nggondeli sing manggon njero dodo iki mung sliramu sing ora bisa tak lali senajan wes tak coba ngilangke ning ati lilo aku ora lilo nanging iki kudu sing tak tompo separo rogoku isih manggon sliramu jujur ning atiku abot rasane kelangan tresnamu separo rogoku isih ono tresnamu jujur ning atiku isih ra lilo ninggalke slir ...

Read more

Numpang Ngiyub

Urip nang alam ndunya mung leren ngiyub, numpang ngumbe Sebabe nang alam ndunya urip ora suwe Sethithik guli amal lan gawe becik Nduwe kuasa mung agawe dosa Urip kecukupan kelalen karo sing aweh kahuripan Rumangsa bisa polahe nuruti setan Mentheng kelek, ora kelingan jaman metu alam ndunya ora kathokan Bandamu mung titipan, ngemben mati dadi pertakonan Bojo lan anakmu amanah, ngemben mati bisa ngalangi lang ...

Read more

Gerimis Tangis

[caption id="attachment_563" align="alignleft" width="150"] gerimis tangis[/caption] Wektu ora bisa kabeh tek ambah Udu jarake sing adoh gawe lempoh Nanging kealang tembok kandel Duwur kuat tur peteng ndedet Udu mergane aku ora kendel Ati lan rasa terlanjur kejiret Senajian kangenku dahsyat Mung nang sakjeroning manah Kepengin rasane nyikep kuat Mbayangaken kowe pasrah Ngrememeng lan Meremaken mripat Gerimi ...

Read more

© 2014. Facebumen - Aku Cinta Kebumen. Supported by Tips & Trik

Scroll to top